Crowdfunding

A crowdfunding az utóbbi évek egyik „szexi” témája startup körökben, egy relatív új finanszírozási forma. Sokan hallottak már róla, még többen beszélnek róla, de valójában kevesen vannak „képben” a mibenlétével. A blogon igyekszünk körbe járni és bemutatni a crowdfunding valóságát A-tól Z-ig, hogy mi található a Kickstarter-en túl. Szó lesz többek közt arról, hogy kinek jó ez és hogyan érdemes csinálni, lesznek hasznos tanácsok és még több esettanulmány a sikeres és sikertelen crowdfunding projektekről egyaránt.

Friss topikok

Moneyconf előzetes

2016.06.15. 22:01 Regőci Bence

Június 21-22-én Madridban kerül megrendezésre az egyik legnagyobb Fintech konferencia, a Moneyconf. A szervező ugyanaz a cég, aki a New Orleans-i Collision, a Hong Kong-i Rise, a Bangalori Surge és a Lisszaboni Web Summit technológiai konferenciákat szervezi. Ez utóbbit a Forbes magazin a maga visszafogott módján a világ legjobb technológiai konferenciájának tartja.

A második alkalommal megrendezésre kerülő Moneyconf-on az iparági nagyágyúk mellett (Paypal, Visa, MC, Amex, Citi, Barclays, Goldman Sachs), az ígéretes startupok (Transferwise, Stripe, Klarna, iZettle) és kockázati tőkebefektetők (Accel Partners, Mosaic Ventures) is képviseltetik magukat.

moneyconflogo.jpg

A két napos konferencia olyan témákat jár körbe mint a pénzügyek demokratizálódása, mobil és határokon átívelő fizetés, biometrikus azonosítás, crowdfunding, kriptográfia, valós idejű fizetés, big data, IoT és hordható eszközök alkalmazása a pénzügyi szektorban, P2P hitelezés, stb.

A konferencián olyan előadók fognak beszélni a fentebb említett témákról mint a TransferWise CEO-ja Taavet Hinrikus, Jacob De Geer az iZettle alapítója, Kathryn Petralia a Kabbage alapítója, Kim Fournais a Saxo Bank alapítója, vagy a MasterCard nemzetközi piacokért felelős igazgatója.

kathryn_petralia_kabbage.png

A Moneyconf-on a crowdfunding-on belül az equity és lending based crowdfunding-ról, annak is inkább a befektetői oldaláról lesz szó. Az első napon délután Darren Westlake, a CrowdCube alapítója Peter O'Mahony-val, a Linked Finance alapítójával és Scott Harkey-val, a Levvel egyik vezetőjével fogják megvitatni hogyan válhat bárkiből is "kockázati tőkebefektető".

A konferenciának egyik nem titkolt célja, hogy ismét olyan sikertörténetek szülessenek, mint anno 2011-ben az Uber volt a Web Summit-on. Az Ubert ma Magyarországon már mindenki ismeri, azt viszont kevesen tudják, hogy a 2011-ben még csak 9000 felhasználóval rendelkező Uber 37 millió dolláros Series B tőkebevonását a Goldman Sachs-szal a konferencia után egy dublini pubban pár sör mellett ütötték nyélbe. Az alábbi videóban Scott Stanford és Shervin Pishevar mesélik el a történetet a 2014-es Web Summit-on.

 

Bővebb információ a konferenciáról az alábbi linken érhető el: https://moneyconf.com/

1 komment

Címkék: startup kockázati tőke crowdfunding közösségi finanszírozás

A bejegyzés trackback címe:

https://crowdfunding.blog.hu/api/trackback/id/tr898809788

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Ùjember 2016.07.20. 09:10:36

Kedves Bence!
most indult magyarországon egy crowdfundig kampány nagy sikerrel.tudnál több infót küldeni?
üdv

süti beállítások módosítása